Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Zo style je kleine kamerplanten in huis

geschreven door Gaby
Zo style je kleine kamerplanten in huis

Ben jij ook gek op planten, maar heb je eigenlijk de ruimte niet om grote planten in huis te halen? Of wil je het simpelweg iets subtieler aanpakken? Dan zijn kleine planten natuurlijk dé manier om toch wat groen in huis te halen. In deze blog laten we zien hoe je die kleinere plantjes mooi kunt stylen in huis!

In een open kast

Open kasten lenen zich perfect om de allerleukste decoratie in het zicht te zetten. Door plantjes aan de decoratie toe te voegen, maak je de styling van de kast net iets levendiger en gezelliger. Het is de perfecte manier om net dat ene plekje nog op te vullen.

open kast stylingBron: Bijmargrietinhuis via HomeDeco Binnenkijken

Op een wandplank

Ook een wandplank is perfect om één of meerdere plantjes aan toe te voegen. Je kan hiermee de hoogte ingaan of juist een hangplantje zijn ding laten doen en naar beneden laten groeien. Beiden opties zorgen voor meer karakter op je wandplank.

wandplank styling planten

In de badkamer

Als je natuurlijk licht hebt in de badkamer dan is dit een zeer geschikte plek om met planten aan de slag te gaan. Omdat de badkamer vaak niet de grootste ruimte in huis is, is het leuk om in plaats van grote planten, juist te werken met wat kleinere plantjes. Zo wordt je badkamer alsnog voorzien van een heerlijk tropisch gevoel.

planten in badkamerBron: Pakhuiswonen via HomeDeco Binnenkijken

In groepjes

Een andere goede manier om je kleine planten te stylen, is door de planten in groepjes ergens neer te zetten. Bijvoorbeeld op je dressoir of op tafel. Het is dan leuk om planten met verschillende hoogtes bij elkaar neer te zetten en te werken in drietallen. Dit oogt meestal net iets prettiger dan in even hoeveelheden.

dressoir styling plantenBron: Prachtig88 via HomeDeco Binnenkijken

Op een kast

Nog een manier om stijlvol kleine planten in huis te halen, is een kleine hangplant van een kast af laten groeien. Dit geeft hetzelfde effect als van een wandplankje af en het groen vult ook nog eens een deel van het grote effen oppervlak van de zijkant van een kast op!

kaststyling met plantenBron: Wonenbijiris via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 6x planten die voor een lekkere geur in huis zorgen
- Zo style je hangpotten en -planten in je interieur
- Een plantenkast of -tafel in je interieur

Tuin

De 4 tuintrends van 2024

geschreven door Gabrielle
De 4 tuintrends van 2024

Natuurlijke tuinen bieden een prachtige setting waarin we onze buitenruimtes kunnen transformeren tot plekken van rust, schoonheid en expressie. In het jaar 2024 presenteren tuinontwerpers en liefhebbers breed aanbod aan inspirerende trends die elk een unieke benadering van t...

meer...